Aardbevingsschade herstel | Aardbevingsschade repareren

Sinds 2012 is ACB ADAMAS nauw betrokken bij het herstel van de schades aan woningen als gevolg van de door de gaswinning veroorzaakte aardbevingen. Deze betrokkenheid komt o.a. tot uiting in de samenwerking met diverse partijen zoals kenniscentra, scholen, expertisebedrijven en uitvoerende bedrijven.  

ABC ADAMAS ziet graag dat de materialen op de juiste wijze worden gebruikt en heeft mede door de enorme vraag uit het werkveld de afgelopen tijd veel bedrijven kennis bijgebracht op het gebied van de toepassingen van het materiaal. Meer dan 100 bedrijven in Groningen hebben inmiddels een gedegen cursus scheurherstel gevolgd en zijn daarmee hét adres om de schade aan uw woning of pand op de juiste wijze te herstellen.

Lees meer over aardbevingsschade herstelAardbevingsschade repareren met de producten & expertise van ABC ADAMAS

Inmiddels zijn bij duizenden woningen en andere gebouwen, schade aan muren hersteld door middel van de "wokkelvormige wapening" in combinatie met de speciale ankermortel. In de volksmond is het systeem bekend geworden als de "HAS-methode" (Helical Application System). Het systeem van de wokkelvormige RVS wapening heeft zich in de praktijk al meer dan 20 jaar bewezen en levert ook in Groningen een absoluut positieve bijdrage aan het constructieve herstel van de vele schades.

Om een optimale werking van het systeem te kunnen garanderen is het van absoluut belang dat de juiste componenten gebruikt worden. De combinatie van deze materialen zorgt namenlijk voor de maximale werking. Het afwijken hiervan zal zorgen voor een niet optimaal functionerende reparatie waardoor scheuren op den duur weer terug zouden kunnen keren.

ABC ADAMAS houdt vast aan de bewezen kwaliteit van de RVS wapening i.c.m. de speciale ankermortel. Dit systeem is uitvoerig getest zodat precies bekend is hoe het toegepast moet worden. Vanzelfsprekend worden hier uitsluitend eersteklas, CE-gecertificeerde materialen voor gebruikt.

Ook voor het preventief versterken van de vele duizenden woningen en gebouwen in de provincie Groningen heeft ABC ADAMAS de juiste materialen in huis. In samenwerking met bouwadviesbureau Strackee is het prijswinnende "spouwdonut" systeem uitgevoerd waarmee op een simpele maar doeltreffende wijze samenhang aan de verschillende bouwdelen kan worden aangebracht.

De producen die u nodig heeft voor preventie of herstel van aardbevingsschade vindt u hieronder. Neem gerust contact op met één van de vakbedrijven in de provincie Groningen voor een vakkundige toepassing van deze producten.