ABC ADAMAS Nieuws:

Muurankers

Speciaal voor het snel en doeltreffend verankeren van 2 muurdelen heeft ABC ADAMAS nu ook het 12 mm muuranker in het assortiment opgenomen. Dit anker is leverbaar in de lengtes 50 cm, 75 cm en 90 cm. Vooraf worden gaten geboord met een 8 of 10 mm boor en met behulp van een klopboormachine en het indrijfhulpstuk wordt het anker het geboorde gat "ingeschroeft".   Het 12 mm anker is speciaal voor hoge belastingen ontworpen en is inzetbaar voor o.a. et versterken van  hoekverbindingen of boogconstructies zoals toegeapst bij gemetselde bruggen en gewelven. 


ABC ADAMAS APP

SPECIALISTISCHE HULP BINNEN HANDBEREIK

ABC ADAMAS heeft onlangs een App gelanceerd waarmee de “man aan de muur ” online specialistische hulp kan inroepen voor het beoordelen van schade aan een gevel van een gebouw.
Op eenvoudige wijze is het mogelijk om in een paar stappen een schadebeeld of een probleem vast te leggen. Nadat de vastgelegde gegevens zijn verstuurd worden deze door de medewerkers van
ABC ADAMAS beoordeeld. Er wordt direct contact met de klant opgenomen om een mogelijke oplossing door te spreken. De meegestuurde foto’s kunnen ook worden gebruikt om een hersteladvies op in te tekenen. Mocht blijken dat, voor een juiste inschatting van de situatie, een opname ter plaatse noodzakelijk is dan zal dit in overleg met de klant worden afgestemd.

Daarnaast bevat de App meer handige zaken zoals de handleidingen van vele producten en de werkomschrijvingen met oplossingen voor veel voorkomende problemen.
Ook is het mogelijk om direct de benodigde materialen via de webshop van ABC ADAMAS te bestellen.
De App richt zich met name op de eindgebruiker die geconfronteerd wordt met gevelherstelwerkzaamheden en die snelle en vakkundige ondersteuning nodig heeft. Dit kunnen gevelrestauratiebedrijven zijn maar dit kan ook een voeger of metselaar zijn die een probleem tegenkomt en hier graag vakkundig in geadviseerd wil worden.

De App is onder “abc adamas” beschikbaar in de Apple App Store de Google Play Store.
Preventief versterken

Door de samenwerking met Total Wall is ABC ADAMAS nauw betrokken bij de ontwikkeling van een aantal oplossingen op het gebied van het preventief versterken van gebouwen.
Er zijn een tweetal systemen ontwikkeld en getest waarmee het mogelijk is om op een relatief eenvoudige wijze verschillende bouwdelen te koppelen en hiermee de benodigde sterkte aan een woning te geven:

DE SPOUWDONUT
Met dit systeem wordt de kanaalplaatvloer d.m.v. een “SockFix” gekoppeld aan de buitenmuur. Deze wapening zorgt voor de opvang van trekkrachten. In de spouw wordt een “Spouwdonut” aangebracht, gevuld met een speciaal constructie schuim. De spouwdonut zorgt voor het opvangen van de drukkracht. Door deze combinatie om de 1.20 m aan te brengen wordt samenhang en daarmee sterkte, gecreëerd tussen de vloerdelen en de buitenmuur.

DE SEISMIC CONNECTOR

De Seismic Connectors worden ingezet om gebouwen bestand te maken tegen krachten die een gevel te verwerken krijgt bij aardtrillingen. Een slimme koppeling tussen de ankers en de spiraalvormige wapening , keurig onzichtbaar in de voeg weggewerkt, versterkt spouwmuren en verdeelt de krachten over een groter oppervlakte. Dit systeem is toepasbaar in nieuwbouw en bestaande gebouwen.

Met beide systemen is het mogelijk om op een snelle en doeltreffende wijze constructieve verbindingen te maken waarbij de bewoners minimale overlast ondervinden.
Het “Spouwdonut”-systeem is door een vakjury in 2015 beloond met de VAKWERKPRIJS.


Meer weten?
ABC ADAMAS en Total Wall zijn al jarenlang gerenommeerd leverancier en uitvoerder van werkzaamheden in deze markt en volop betrokken bij het herstel van schades in Groningen.
Neem gerust contact met ons op wanneer u meer van deze oplosiingen wilt weten. info@abcadamas.nl of 085-4011320