Lateiherstel | Latei professioneel repareren

Bij ABC ADAMAS weten we als geen ander dat, om een latei te repareren op duurzame wijze, er producten van hoge kwaliteit voor nodig zijn. Zo wordt ook voorkomen dat dezelfde problemen zich in de toekomst weer voor doen. Daarom vindt u in ons assortiment lateiherstel-producten, waaronder: wapening in verschillende diameters van RVS kwaliteit, onze eigen hoogwaardige ankermortel en mortelpistolen om de ankermortel aan te brengen. Alleen met behulp van hoogwaardige producten kunt u een latei repareren op duurzame wijze. Laat ABC ADAMAS uw leverancier zijn.  

Indien blijkt dat in het bestaande metselwerk geen latei aanwezig is kan dit, door middel van het op de juiste wijze aanbrengen van de spiraalvormige wapening, eenvoudig achteraf worden gecreëerd. Deze oplossing kan o.a. worden toegepast om scheuren boven sparingen in muren te  herstellen.

Ook is het uitermate handig om wapening aan te brengen voordat kozijnen worden vervangen. Op deze wijze wordt het metselwerk preventief versterkt en wordt het mogelijk doorbuigen  van het metselwerk na het plaatsen van kunststofkozijnen voorkomen. Groot voordeel hiervan is dat er geen hak- en breekwerk noodzakelijk is en dat deze methode achteraf nagenoeg onzichtbaar is.

Afmetingen van onze producten

Afhankelijk van de hoogte van de voeg zijn de spiraalankers voor lateiherstel in een diameter van 4,5 - 6 en 8 mm verkrijgbaar. Ook is de wapening in lengtes van 5 meter en 10 meter beschikbaar.

Lees meer over onze producten voor lateiherstel

Lateiherstel


Kenmerken van onze lateiherstel-producten

 • De wapening versterkt en stabiliseert het metselwerk op dezelfde manier als betonstaal in betonconstructies. Een scheur in een gevel of kozijn wordt zo gestabiliseerd.
 • De speciaal ontwikkelde vorm van de spiraalankers garandeert een optimale opvang van de treksterkte van de scheuren in de gevel en muurdelen.
 • Met de bijbehorende ankermortel ontstaat een uitstekende hechting van de spiraalankers met het metselwerk. De mortel wordt in de voegen aangebracht met een mortelpistool voorzien van een brede of smalle spuitmond. Scheuren in gevel of kozijn is stevig en precies hersteld.
 • Door zijn speciale vorm zorgt het spiraalanker voor de nodige flexibiliteit om eventuele beweging van het metselwerk op te vangen.
 • De wapening kan zowel recht als in een hoek aangebracht worden.
 • Met de producten van ABC-ADAMAS kunnen scheuren in een gevel of muren op een eenvoudige en kostenbesparende manier worden gerepareerd.


De voordelen op een rijtje:

 • Geen sloop- en herstelwerk. De bestaande stenen kunnen blijven zitten.
 • Beschadigde stenen in het metselwerk worden met restauratiemortel in de juiste kleur gerepareerd.
 • De ankermortel is zo ontwikkeld dat er een uitstekende hechting ontstaat tussen het spiraalanker en het metselwerk. Voorwaarde is wel dat de oorzaak van de scheurvorming is weggenomen, met andere woorden de situatie ter plekke moet gestabiliseerd zijn.
 • Voor een voeghoogte van 6-8 mm wordt een wapening van 4,5 mm diameter geadviseerd. Voor een voeghoogte van 8-10 mm wordt een wapening van 6 mm diameter. Voor een voeghoogte van 11-14 mm een wapening van 8 mm diameter. 
 • De wapening is gemaakt van roestvast staal, zodat roestvorming uitgesloten is voor veilig herstel van scheuren in gevels.


Let op!

ABC ADAMAS attendeert u nadrukkelijk op de noodzaak om bij constructieve herstellingen  van overspanningen van 3 meter en meer vooraf een expert of constructeur te raadplegen. Deze kan de noodzakelijke constructieve berekeningen maken en aanvullend advies verstrekken.