Wapening voor scheurherstel 6.0 mm

Verwerking

  1. De voegen dienen met een slijpmachine tot op de helft van de voegdiepte te worden uitgeslepen, maximale diepte echter is 5 tot 6 cm. Resterende deeltjes en stof moeten met water worden weggespoeld.
  2. Hierna dient u de benodigde lengte te meten. De uiteinden van het spiraalanker dienen minstens 50 cm van de scheur af te zitten.
  3. Bij CONSTRUCTIEF HERSTEL dient u in iedere voeg 2 spiraalankers naast elkaar aan te brengen. De verticale afstand tussen de horizontaal aangebrachte wapeningen dient in het algemeen 3 tot 4 steenrijen of ongeveer 20 tot 30 cm te zijn. Bij een maximale overspanning van meer dan 3 meter attendeert Wall Products u nadrukkelijk op de noodzaak om bij constructieve herstellingen vooraf een expert of constructeur te raadplegen. Deze kan de noodzakelijke constructieve berekeningen maken en aanvullend advies verstrekken.
  4. Bij scheuren dient u de spiraalankers met een lengte van 1 mtr en met een tussenliggende verticale afstand van 30 tot 40 cm aan te brengen.
  5. Vervolgens de ankermortel aanmaken en de uitgeslepen voeg met een mortelpistool tot de helft met ankermortel opvullen. Nu kunt u de wapeningsstaven in de benodigde lengte aanbrengen (goed in de ankermortel drukken) en de resterende voegopening met ankermortel zodanig opvullen, dat er nog een voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  6. De ankermortel met een voegspijker licht aandrukken, zodat deze gelijkmatig wordt verdeeld en bovengenoemde voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  7. De ankermortel voldoende laten drogen dat een "nat in nat" verbinding met het voegen wordt voorkomen.
  8. Beschadigde of gescheurde stenen kunt u met steenpasta in het juiste kleurmengsel repareren.
  9. Vervolgens kunt u tenslotte de voeg met normale (traditionele) voegspecie (in de juiste kleur) met een voegspijker gelijkmatig afvoegen.

Indien u de wapening gaat toepassen voor scheurherstel in kalkmortel gemetselde muren wordt, i.v.m. de aanwezige chlorides in de kalkmortel door de SERM, aanbevolen om RVS kwaliteit 316 te gebruiken. Wall Products heeft voor het aanbrengen van de wapening in kalkmortel gemetselde muren een natuurlijke kalkmortel ( NHL 3.5) in het assortiment. Voor de toepassing van de wapening als latei in kalkmortel gemetselde muren wordt i.v.m. de hogere drukvastheid, de ABC ADAMAS één komponentenmortel aanbevolen.

Specificaties

Diameter:6.0 mm
Eenheid:1 lengte
Lengte:1 meter
Materiaal:RVS 304 / RVS 316

Documenten

Download hier uw handleidingen of bestekteksten

Wapening voor scheurherstel 6.0 mm

Artikelcode: C11200101000

Een lengte van 1 meter wapening voor scheurherstel voor voeghoogtes van 8-10 mm, RVS 304 of RVS 316

7,87
7,87 Incl. btw
-
+