Wapeningsstaaf 4.5 mm op rol
Wapeningsstaaf 4.5 mm op rol

Wapening voor stabilisatie op rol - 4.5 mm

WAPENING OP ROL 4.5 MM VERWERKEN

  1. Bij scheuren dient u de spiraalankers met een tussenliggende verticale afstand van ca. 30 tot 40 cm aan te brengen.
  2. De voegen dienen met een slijpmachine tot op de helft van de voegdiepte te worden uitgeslepen, maximale diepte echter is 5 tot 6 cm. Resterende deeltjes en stof moeten met water worden weggespoeld.
  3. Hierna dient u de benodigde lengte te meten. De uiteinden van het spiraalanker dienen minstens 50 cm van de scheur af te zitten.
  4. Vervolgens de ankermortel aanmaken en de uitgeslepen voeg met een mortelpistool tot de helft met ankermortel opvullen. Nu kunt u de wapeningsstaven in de benodigde lengte aanbrengen (goed in de ankermortel drukken) en de resterende voegopening met ankermortel zodanig opvullen, dat er nog een voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  5. De ankermortel met een voegspijker licht aandrukken, zodat deze gelijkmatig wordt verdeeld en bovengenoemde voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  6. De ankermortel voldoende laten drogen dat een "nat in nat" verbinding met het voegen wordt voorkomen.
  7. Beschadigde of gescheurde stenen kunt u met steenpasta in het juiste kleurmengsel repareren.
  8. Vervolgens kunt u tenslotte de voeg met normale (traditionele) voegspecie (in de juiste kleur) met een voegspijker gelijkmatig afvoegen.

Bij scheuren in "steens" muren die ver of helemaal zijn doorgescheurd,  is het advies om  in iedere voeg 2 spiraalankers naast elkaar aan te brengen. De verticale afstand tussen de horizontaal aangebrachte wapeningen dient in het algemeen 3 tot 4 steenrijen of ongeveer 20 tot 30 cm te zijn.

De wapening kan ook gebruikt worden voor het achteraf aanbrengen van lateien boven kozijnen en/of deuren. Hierbij wordt in de eerste voeg boven het kozijn en 3 lagen hoger de voeg over de volle breedte , incl. 50 cm oversteek, uitgeslepen en worden 2 strengen wapening naast elkaar  in de ankermortel aangebracht. Bij een overspanning van meer dan 3 meter attendeert ABC ADAMAS u nadrukkelijk op de noodzaak om bij constructieve herstellingen vooraf een expert of constructeur te raadplegen. Deze kan de noodzakelijke constructieve berekeningen maken en aanvullend advies verstrekken.Indien u de wapening gaat toepassen voor scheurherstel in kalkmortel gemetselde muren wordt, i.v.m. de aanwezige chlorides in de kalkmortel door de SERM, aanbevolen om RVS kwaliteit 316 te gebruiken. ABC ADAMAS heeft voor het aanbrengen van de wapening in kalkmortel gemetselde muren een natuurlijke kalkmortel ( NHL 3.5) in het assortiment. Voor de toepassing van de wapening als latei in kalkmortel gemetselde muren wordt i.v.m. de hogere drukvastheid, de ABC ADAMAS één komponentenmortel aanbevolen.

Specificaties

Diameter:4.5 mm
Eenheid:1 rol
Lengte mm:5 m of 10 m als ring gewikkeld
Materiaal:RVS 304 / RVS 316

Documenten

Download hier uw handleidingen of bestekteksten

Reviews (2)

Alle producten werken prettig enige nadeel is dat de ankerlijm uit tube best met veel kracht er uit moet duwen met de kit spuit .
Maar zal snel een electrische. Kitspuit kopen er voor

Dave van der voorde / Hellevoetsluis | 30-01-2022

Makkelijk op de rol kan je zelf de lengte bepalen, minder is dan dat je de wapening weer recht moet richten , weliswaar hoe dunner des te makkelijker

Wim L. / Sint-Michielsgestel | 09-09-2020

Schrijf je eigen review

Wapening voor stabilisatie op rol - 4.5 mm

Artikelcode: C11200405000

Een lengte van 5 of 10 meter wapening voor stabilisatie voor voeghoogtes van 6-8 mm, RVS 304 of RVS 316.

45,68
45,68 prijzen zijn incl. btw
-
+